Vulkankaka Med Karamellava & Frukt

8 pers

Vispa ägg och socker fluffigt. Smält choklad och smör i ett vattenbad och rör till en slät sås.

Rör ner den kondenserade mjölken i äggsmeten, sikta i mjölet och avsluta med att röra i choklad- och smörblandningen. Ställ bunken i kylen så smeten stabiliserar sig.

Smörj värmetåliga portionsformar med smör och bröda dem med strösocker. Häll smeten i formarna och ställ in dem i frysen, minst 1 timme.

Strax innan servering så ta formarna direkt från frysen och ställ dom i 200 grader varm ugn. Små formar i 10-12 minuter, lite större formar i 12-14 minuter. Vänd sedan formarna upp och ner på en tallrik, servera med glass och frukt.

Ingredienser

  • 6 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 200g mörk choklad, 70%
  • 200g smör
  • 2 dl Törsleff´s Kondenserad Mjölk
  • 1,5 dl vetemjöl special
  • glass och valfri frukt

Produkter i receptet

Alla produkter →