Millionaire´s Shortbread

Lägg alla ingredienser till kakbotten i en mixer eller matberedare. Mixa till en grynig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter. Grädda i ugn ca 20 minuter i 175 grader tills kakan är fast och svagt gyllenbrun.

Lägg smör, kondenserad mjölk och sirap i en kastrull. Låt koka under omrörning till en gyllenbrun, tjock kola. Slå kolan över kakbotten och låt den svalna i formen.

Smält chokladen i ett vattenbad och värm jordnötssmöret försiktigt för sig. Täck kakan med smält choklad, ringla på jordnötssmör och gör ett fint mönster med hjälp av t ex en gaffel eller tandpetare. Skär i fina bitar när chokladen stelnat.

Ingredienser

  • Kakbotten
  • 225g mjöl
  • 175g kallt smör, skuret i kuber
  • 75g strösocker
  • Fyllning
  • 150g smör
  • 1 burk Törsleffs Kondenserad Mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • Topping
  • 300g mörk choklad
  • 3 msk Green Choice Jordnötssmör, Creamy

Produkter i receptet

Alla produkter →