Banoffee Crumble

8 pers

Smula kexen i en mixer tillsammans med kardemumman och kakaopulvret. Smält smöret och slå det varmt över kexen. Smula degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn, 175 grader i 8-10 minuter, låt den sedan kallna.

Öppna den karamelliserade mjölken och rör den slät. Vispa grädden och skiva bananerna. Varva smulor, mjölk, banan och grädde i ett glas och toppa med hallon, mandel, mynta och choklad.

Ingredienser

  • 150g digestivekex
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 2 msk kakaopulver
  • 75g smör
  • 1 burk Törsleffs Kondenserad Mjölk
  • 2 dl vispgrädde, 40%
  • 2 st bananer
  • färska hallon
  • rostad mandel
  • färsk mynta
  • 50g riven choklad

Produkter i receptet

Alla produkter →