Biskvier med kola och choklad

24 st

Tid: Förberedelse – 10 minuter, Tillagningstid – ca. 15 minuter
Förvaring/Hållbarhet: I en burk med tättslutande lock, håller en vecka i kylskåp eller tre månader i frys.
Tips: Spritsa ner lite karamelliserad mjölk mitt i smörkrämen för att få en ”gömma”.

Gör så här:

  1. Botten: Sätt ugnen på 175°C över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn, ner i en skål. Tillsätt strösocker och rör ihop.
  3. Rör ner äggvitan och arbeta ihop en slät smet.
  4. Spritsa ut 24 rundlar på plåten och grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter – tills de fått en svag gyllene färg. Tag ut och låt svalna helt på plåten innan du lyfter dem.
  5. Smörkräm: Smält chokladen på låg värme och låt sedan svalna.
  6. Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt på hög hastighet med elvisp. Tillsätt den avsvalnade chokadlen tillsammans med kakao och vispa tills allt blandats väl. Vispa till sist ner äggulan, den karamelliserade mjölken och salt.
  7. Spritsa eller bred ut smörkrämen på biskvibottnarna och låt sedan stå i kylskåp i minst tre timmar.
  8. Garnering: Smält chokladen och blanda ner olja. Låt svalna (detta för att inte smörkrämen ska smälta).
  9. Tag fram biskvierna och doppa en och en, låt stå på bakplåtspapper. Spritsa över lite choklad som dekor om du önskar. Ställ in i kylskåpet en stund tills chokladen stelnat.

Ingredienser

Botten:

  • 250 g mandelmassa
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 stora äggvitor

Smörkräm:

  • 100 g mörk choklad
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 3 1/2 dl florsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 1 äggula
  • 1 dl Törsleff’s karamelliserad mjölk
  • 1 nypa salt 

Garnering:

  • 250 g mörk choklad
  • 2 tsk neutral olja (raps eller kokos)

Produkter i receptet

Alla produkter →