Brownies med kolaswirl

16 st

Tid: Förberedelse – 10 minuter, Tillagningstid – 20 minuter
Förvaring/Hållbarhet: I burk med tättslutande lock, 1 vecka i kylskåp eller 3 månader i frys
Glutenfri: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en form 30×20 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält ihop smör och choklad på låg värme, låt sedan stå.
  3. Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt smörblandningen och arbeta tills det blivit väl blandat.
  4. Tillsätt vetemjöl, kakao och vaniljsocker och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
  5. Häll smeten i formen och klicka över den karamelliserade mjölken, här väljer du själv hur mycket du vill ha. Marmorera med en liten sked så att du får ett härligt mönster i kakan.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tag ut och låt svalna innan du sedan ställer kakan i kylskåpet i minst tre timmar. Strö över lite flingsalt innan servering, och servera gärna med grädde eller glass.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2-1 burk Törsleff’s karamelliserad mjölk
  • 1 nypa flingsalt

Produkter i receptet

Alla produkter →