Brownies med kolaswirl
16 st
Tid: Förberedelse – 10 minuter, Tillagningstid – 20 minuter
Förvaring/Hållbarhet: I burk med tättslutande lock, 1 vecka i kylskåp eller 3 månader i frys
Glutenfri: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en form 30×20 cm med bakplåtspapper.
- Smält ihop smör och choklad på låg värme, låt sedan stå.
- Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt smörblandningen och arbeta tills det blivit väl blandat.
- Tillsätt vetemjöl, kakao och vaniljsocker och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
- Häll smeten i formen och klicka över den karamelliserade mjölken, här väljer du själv hur mycket du vill ha. Marmorera med en liten sked så att du får ett härligt mönster i kakan.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tag ut och låt svalna innan du sedan ställer kakan i kylskåpet i minst tre timmar. Strö över lite flingsalt innan servering, och servera gärna med grädde eller glass.