Tres Leches Tårta

1 tårta

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna separat och tillsätt dem till äggblandningen lite i taget under fortsatt vispning. Smöra och bröa en rund tårtform med löstagbara kanter. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter i 175 grader. Kontrollera med en provsticka att tårtbottnen är färdiggräddad.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen i en bunke. Stick många hål i tårtan med en ätpinne eller liknande. Häll långsamt blandningen över kakan och se till att den absorberar vätskan ordentligt, kakan ska bli helt fylld. Låt den sedan stå i formen över natten.

Vispa grädden till toppingen, skala och skiva ananasen. Klä in kakan med vispad grädde, toppa med tunt skivad ananas och dekorera med hallon och mandel.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 3 st små ägg, ekologiska
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk rivet citronskal
  • Fyllning
  • 1 burk Törsleffs Kondenserad Mjölk
  • 1,5 dl krämig kokosmjölk, gärna Blue Dragon
  • 1,5 dl vispgrädde
  • Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • färsk ananas
  • hallon
  • rostad mandel

Produkter i receptet

Alla produkter →