Tres Leches Tårta
1 tårta
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna separat och tillsätt dem till äggblandningen lite i taget under fortsatt vispning. Smöra och bröa en rund tårtform med löstagbara kanter. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter i 175 grader. Kontrollera med en provsticka att tårtbottnen är färdiggräddad.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen i en bunke. Stick många hål i tårtan med en ätpinne eller liknande. Häll långsamt blandningen över kakan och se till att den absorberar vätskan ordentligt, kakan ska bli helt fylld. Låt den sedan stå i formen över natten.
Vispa grädden till toppingen, skala och skiva ananasen. Klä in kakan med vispad grädde, toppa med tunt skivad ananas och dekorera med hallon och mandel.
Ingredienser
- Tårtbotten
- 3 st små ägg, ekologiska
- 1,5 dl strösocker
- 0,75 dl potatismjöl
- 0,75 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk rivet citronskal
- Fyllning
- 1 burk Törsleffs Kondenserad Mjölk
- 1,5 dl krämig kokosmjölk, gärna Blue Dragon
- 1,5 dl vispgrädde
- Topping
- 2 dl vispgrädde
- färsk ananas
- hallon
- rostad mandel