Rabarber- och jordgubbspaj

1 paj

Lägg rabarber och jordgubbar i en rymlig bunke. Strö på vaniljsocker, maizena och häll på pressad citron. Blanda runt och slå upp allt i en pajform eller portionsformar. Ringla över den kondenserade mjölken.

Lägg smör, havregryn, mandelmjöl, socker och äggula i en bunke och arbeta snabbt ihop en smulig deg. Smula degen över pajfyllningen till ett jämt lager.

Grädda pajen i ugn, 175 grader i ca 45 minuter (för portionsformar, 200 grader i ca 20 minuter) till den är genombakad och gyllene.

Ingredienser

  • 1 kg rabarber, ansad och skuren i bitar
  • 0,5 kg jordgubbar, ansade och delade
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk pressad citron
  • 3 msk maizena majsstärkelse
  • 1 burk Törsleffs Kondenserade Mjölk
  • 150g smör, rumstempererat
  • 150g havregryn
  • 150g mandelmjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 st äggula

Produkter i receptet

Alla produkter →