Marängtårta

8-10 bitar

Förvaring/hållbarhet: Förvaras i tårtkupa i kylskåp, håller två dagar.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 120°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna med elvisp på hög hastighet till ett fast skum. Tillsätt sedan lite strösocker i taget under konstant vispning – vispa till en blank, styv maräng.
  3. Bred marängen på plåten och forma en rund maräng-tårtbotten.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca. 60 minuter – lyft försiktigt på marängen med en spatel, släpper den från pappret så är den färdig och om inte så behöver den en stund till i ugnen.
  5. Låt marängen stå kvar och svalna på eftervärme när du stängt av ugnen. Den ska kallna helt.
  6. Bred den karamelliserade mjölken på marängen och toppa sedan med fluffigt vispad grädde och färska bär.

Ingredienser

Maräng:

  • 5 äggvitor
  • 2.5 dl strösocker

Fyllning:

  • 1 burk Törsleff’s karamelliserad mjölk
  • 4 dl vispgrädde
  • 300 g färska bär

Produkter i receptet

Alla produkter →