Marängtårta
8-10 bitar
Förvaring/hållbarhet: Förvaras i tårtkupa i kylskåp, håller två dagar.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 120°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa äggvitorna med elvisp på hög hastighet till ett fast skum. Tillsätt sedan lite strösocker i taget under konstant vispning – vispa till en blank, styv maräng.
- Bred marängen på plåten och forma en rund maräng-tårtbotten.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 60 minuter – lyft försiktigt på marängen med en spatel, släpper den från pappret så är den färdig och om inte så behöver den en stund till i ugnen.
- Låt marängen stå kvar och svalna på eftervärme när du stängt av ugnen. Den ska kallna helt.
- Bred den karamelliserade mjölken på marängen och toppa sedan med fluffigt vispad grädde och färska bär.