Kolakladdkaka med Limesocker & Jordgubbar

1 kaka

Rör samman vaniljsocker, kakao och vetemjöl i en bunke. Lägg farinsocker, strösocker och ägg i en skål och rör till en slät smet (använd gärna vingen i din köksmaskin). Sikta i de torra ingredienserna och rör i smöret. Smörj och bröda en springform med mannagryn och häll i smeten.

Rör den karamelliserade mjölken i burken tills den blivit jämn och ringla den sedan över kaksmeten. Rör med en stor sked så att mjölken blir som en virvel i kakan. Grädda kakan direkt i ugn, 175 grader i ca 20 minuter. Ta ut kakan när den fortfarande är lite lös i mitten, men inte helt rinnande, kyl den minst 1 timme.

Skölj och dela jordgubbarna. Servera kakan kylskåpskall, lägg på jordgubbar och strö på limesocker.

 

Limesocker: Lägg limeskal och råsocker i en mortel och mortla till ett grönt socker. Fördela ut limesockret på smörpapper och låt torka i rumstemperatur.

Ingredienser

  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakaopulver
  • 2 dl vetemjöl special
  • 1 dl farinsocker
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 150g smör
  • smör och mannagryn till brödning
  • 2 dl Törsleff´s Karamelliserad Mjölk
  • Limesocker
  • 1 msk rivet limeskal
  • 4 msk råsocker strö

Produkter i receptet

Alla produkter →