Key Lime Shot med Krisp

8 pers

Hacka kexen och stek dem i smör tillsammans med kanel, kardemumma och farinsocker tills det blivit knaprigt. Låt smulorna svalna och rör sedan i honung och kakao.

Vispa ihop den kondenserade mjölken med äggulorna, det smälta gelatinet (följ anvisningarna på förpackningen) och pressad lime. Häll krämen i serveringsglas och ställ kallt så krämen stelnar (ca 1 timme). Skeda sen över kexsmulorna, lägg på färska bär och servera.

Ingredienser

  • 100g digestivekex
  • 50g smör
  • 1 tsk mald kanel
  • 0,5 tsk mald kardemumma
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk Flytande Ekologiska Honung
  • 1 msk kakaopulver
  • 1 burk Törsleffs Kondenserade Mjölk
  • 4 st äggulor, ekologiska
  • 1 st Törsleffs Gelatinblad
  • 1 dl nypressad lime

Produkter i receptet

Alla produkter →