Choklad- & Jordnötsglass med Honung

8 pers

Rör samman mjölk, choklad och honung i en rymlig bunke. Vispa grädden och rör ner den i mjölkblandningen.

Lägg jordnötssmöret i en bunke och rör ner 3 dl av gräddblandningen till en jämn smet, men blanda inte för noga, det ska bli ådringar i smeten. Häll upp i en brödform som ställs i frysen i minst 4 timmar men gärna över natten.

När det är dags att servera så tag ut formen och ställ den 30 minuter i kylen så blir glassen lättare att arbeta med.

Ingredienser

  • 1 burk Törsleffs Karamelliserad Mjölk
  • 100g hackad mörk choklad, minst 70%
  • 1 msk Akaciahonung
  • 5 dl vispgrädde, 40%
  • 1,5 dl Green Choice Jordnötssmör Crunchy

Produkter i receptet

Alla produkter →