Cheesecake med karamelliserad mjölk

8 bitar

Glutenfri: Använd glutenfria kex till botten
Förvaring/Hållbarhet:
Förvaras i sin form inplastad, i frys. Håller i tre månader. Fryses innan du toppat med vispad grädde.

Gör så här:

  1. Börja med att klä en springform med löstagbar kant (22 cm) med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret till botten. Mixa kexen i en matberedare till ett fint smul. Blanda smör och kaksmul ordentligt och häll det sedan i formen, packa ordentligt tills du fått ett jämn lager. Låt stå i kylskåp medan du gör fyllningen.
  3. Vispa samtliga ingredienser till fyllningen med elvisp på hög hastighet. Vispa till ett fast fluff. Bred fyllningen på botten och ställ sedan i frysen i minst fyra timmar.
  4. Tag fram cheesecaken och bred garnera. Bred karamelliserad mjölk i mitten av kakan (lämna en kant på ca. 2 cm runtom) och spritsa vispad grädde på kanten.
  5. Smula över digestivekex och servera sedan.

Ingredienser

Botten:

  • 150 g smör
  • 350 g digestivekex

Fyllning:

  • 300 g färskost
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 burk Törsleff’s karamelliserad mjölk (spara andra halvan till garnering)

Garnering:

  • 1/2 burk Törsleff’s karamelliserad mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 digestivekex

Produkter i receptet

Alla produkter →