Cheesecake med karamelliserad mjölk
8 bitar
Glutenfri: Använd glutenfria kex till botten
Förvaring/Hållbarhet: Förvaras i sin form inplastad, i frys. Håller i tre månader. Fryses innan du toppat med vispad grädde.
Gör så här:
- Börja med att klä en springform med löstagbar kant (22 cm) med bakplåtspapper.
- Smält smöret till botten. Mixa kexen i en matberedare till ett fint smul. Blanda smör och kaksmul ordentligt och häll det sedan i formen, packa ordentligt tills du fått ett jämn lager. Låt stå i kylskåp medan du gör fyllningen.
- Vispa samtliga ingredienser till fyllningen med elvisp på hög hastighet. Vispa till ett fast fluff. Bred fyllningen på botten och ställ sedan i frysen i minst fyra timmar.
- Tag fram cheesecaken och bred garnera. Bred karamelliserad mjölk i mitten av kakan (lämna en kant på ca. 2 cm runtom) och spritsa vispad grädde på kanten.
- Smula över digestivekex och servera sedan.