Melatin Röd

Melatin Röd gelningspulver med konserveringsmedel är ett vegetabiliskt förtjockningsmedel som jämnar ut oavsett mängd socker.

Påsens innehåll räcker till 4-6kg sylt eller marmelad.

Bruksanvisning:

SYLT: Tunn sylt. 1 kg frukt eller bär (inkl. vatten), ½-1 tsk. Rött melatin, ca. 500 g socker.

MARMELAD: Tjock marmelad. 1 kg. frukt eller bär (inkl. vatten), 1-2 tsk. Rött melatin, ca. 500 g socker.

Rengör 1 kg bär eller frukt och skär till mindre bitar. Koka i cirka 5 minuter. Tillsätt socker under omrörning och koka i 2 minuter. Melatin (se mängd ovan) blandas med 2 msk. extra socker och tillsätt under omrörning i ytterligare 2 minuter. Skumma sylten/marmeladen och häll den i en skål, Atamonsköljt glas som stängs direkt. 1 tsk. Röd Melatin väger ca. 4 g.

Produktinformation:

Frågor och svar

Min sylt är fortfarande tunn trots att jag har använt Red Melatin. Vad ska jag göra?

Det kan vara svårt att bedöma den färdigsvalnade konsistensen på din sylt och gelé när det fortfarande är varmt i pannan. För att vara säkrare på ett bra resultat kan du göra ett litet prov medan den varma sylten fortfarande ligger i pannan. Ställ en tallrik i kylen så att den är iskall. Häll en sked av den varma sylten på den kalla tallriken och ställ i kylen några minuter. Det ger dig en möjlighet att bedöma den färdiga konsistensen samtidigt som du justerar den varma sylten i pannan.

Nettoinnehåll: 25 g
Ingredienser:

Geleringsmiddel/fortykningsmiddel: Carrageenan, konserveringsmiddel: natriumbenzoat, kaliumsorbat.