Melatin Gul

Bra till gelé och marmelad som görs av frysta bär eller frukter. Det gula melatinet innehåller pektin.

OBS! Det gula melatinet måste tillsättas före sockret.

Bruksanvisning:

GELE: 1 liter osötad juice, 1 påse Gul Melatin, 750g socker
TILLVÄGAGÅNSSÄTT: Rör ut Gul Melatin tillsammans med 1 liter kockande osötad juice.

MARMELAD: 1600g frukt (inkl. vatten), 1 påse Gul Melatin, 1100g socker
TILLVÄGAGÅNSSÄTT: Koka upp all frukt och när frukten har mjuknat och tillsätt påsen Gul Melatin under omrörning.

TILLAGNING: Juice eller frukten värms upp till kokpunkten och kokas sedan i 1 minut. Rör ner socker lite i taget tillsammans med frukten/juicen. Börja tillagningstiden när massan börjar koka. Skumma gelén eller sylten och häll den i en skål, eller Atamon-sköljt glas. Täck med en kökshandduk och låt stå tills nästa dag. Gult Melatin ska alltid tillsättas före sockret.  

Nettoinnehåll: 40 g
Ingredienser:

Druvsocker, geleringsmedel: amiderat pektin, surhetsreglerande medel: äppelsyra, konserveringsmedel: natriumbensoat, bensoesyra.